opvoeden & opgroeien
Jongvolwassene

Jongvolwassene

Je kind wordt steeds volwassener. Dat betekent ook dat je kind zich steeds meer ontwikkelt, zowel lichamelijk als sociaal. Als ouder ben je vaak continu bezig met opvoeden en begeleiden. Maar kun je doen als je te maken krijgt met ongewenst gedrag, zoals stelen, gokken of agressie? Hoe ouder je kind wordt, hoe meer je je kind loslaat. Maar hoe zorg je ervoor dat je kind gezond leeft, gezond eet en zich veilig in het verkeer gedraagt? Als het eindexamen in zicht is, kiest je kind een vervolgstudie. Hoe kun je daar als ouder bij helpen? En wat als je kind op zichzelf wil wonen en wil gaan werken?

Forum voor jongeren

Jongeren horen ook graag hoe leeftijdsgenoten ergens over denken. Heb jij een jongvolwassene in huis? Wijs hem of haar dan eens op het forum Hoezitdat.info. Je kind kan hier in een veilige omgeving met andere jongeren in gesprek over dat wat hen bezighoudt.

Jongeren delen er ervaringen en geven hun mening over onderwerpen als vrienden & relaties, de thuissituatie, seksualiteit, ergens mee zitten, vrije tijd, school, werk, geld, goed of fout, verslaving, gezondheid of gewoon anders zijn.

Berichten zijn alleen zichtbaar op het forum als ze aan de spelregels voldoen. Er is een check voordat een bericht online komt. Schelden, ranzige taal, (seks)dates, ruzie maken, discrimineren en onnodige uitgebreide beschrijvingen van seksuele handelingen mag bijvoorbeeld niet. Het is op het forum ook niet mogelijk voor je kind om persoonlijke gegevens te delen of af te spreken met onbekenden.

Tussen de berichten door krijgen jongeren betrouwbare websites te zien waar ze meer informatie kunnen vinden. Ook vinden jongeren op de forumwebsite hulp en cursussen in de buurt en kunnen zij hun vraag stellen aan een professional via de chat.

Cursussen & activiteiten

Cursussen & activiteiten | Jongvolwassene

Uitgelicht

Bekijk ook