Cursussen & agenda
CJG Rots en Water weerbaarheidstraining - voor meisjes (11-15 jaar) in Noordwijk

CJG Rots en Water weerbaarheidstraining - voor meisjes (11-15 jaar) in Noordwijk

Rots en Water is een psychofysieke weerbaarheidstraining. Deze training is een mengvorm van sport, zelfverdediging, sociale vaardigheden en weerbaarheid.

Voor wie

Meisjes tussen de 11 en 15 jaar die in Noordwijk wonen.

Inhoud

Tijdens deze Rots en Water-training leert je tiener energie op een positieve manier in te zetten. Respect voor jezelf (en anderen) wordt samen met het zelfvertrouwen vergroot. Daarnaast leert je tiener omgaan met ingewikkelde sociale situaties en ontwikkelt het vaardigheden om vanuit innerlijke kracht keuzes te maken.

Bij deze training staan 3 elementen centraal:

  1. Zelfbeheersing
    Je tiener leert controle te hebben over het eigen gedrag. Hoe ga je om met je energie? Hoe houd je je lichaam en geest onder controle?
  2. Reflectie en evaluatie
    Je kind gaat zich afvragen: wat doe ik en welke gevolgen heeft dat? Het leert zichzelf beter kennen en begrijpen en leert hoe het op bepaalde situaties reageert: als Rots of als Water.
  3. Zelfkennis en zelfvertrouwen
    Je kind ontdekt wat het wil en kan. Het ontdekt de eigen sterke en zwakke kanten. Daardoor kan je kind beter zijn of haar zelfbeheersing bewaren, ook in moeilijke situaties.

De Rots en Water-training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1 uur. Voor de training is er een intakegesprek met jou en je kind.

Kijk wanneer de cursus plaatsvindt

Kijk wanneer de cursus plaatsvindt

Data en tijden

Geef mij een seintje

Meld je aan via onderstaande knop. Zodra er nieuwe data en locaties bekend zijn krijg je van ons een seintje. Dan kun je je kind voor de training aanmelden.


Meer informatie

Organisatie
Centrum voor Jeugd en Gezin

Kosten
Geen

E-mailadres
info@​cjgcursus.nl

Telefoonnummer
088 254 23 84